Πλ. Εσπερίδων 3, 2ος ‘Οροφος, Γλυφάδα

Είναι τελικά το δέρμα σου ευαίσθητο; Τώρα ξέρεις!

Δεν είναι όμορφο να αισθάνεσαι άνετα μέσα στο ίδιο σου το δέρμα; Η αίσθηση αυτή, όταν την πετύχεις, νομίζω συγκλονίζει! Να χαμογελάς και να μην σκέφτεσαι τίποτα! Νιώθουν όμως έτσι και οι γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα;

Ευαίσθητο δέρμα είναι το εκ γενετής ευαίσθητο, αυτό που υπήρξε αντιδραστικό ή υπεραντιδραστικό από το πρώτο λεπτό της ζωής του!

Είναι εκείνο το δέρμα που παρουσιάζει ενόχληση με συγκεκριμένα συστατικά ή έκδοχα αυτών, τα οποία εν τέλει δεν είναι και εντοπίσημα με ευκολία. Είναι εκείνο που δεν αντιδρά ομοιόμορφα σε οποιαδήποτε ξαφνική αλλαγή της εξωτερικής θερμοκρασίας, δίνοντας κοκκινίλες, ερεθισμό ακόμα και τσούξιμο.. Είναι εκείνο που θα παρουσιάσει πιο εύκολα ρωγμές, εκδορές και ξεφλούδισμα.. Είναι εκείνο που πολλές φορές συγχέεται με δερματικές νόσους.. Και το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι:

Έχω ευαίσθητο ή απλά ευαισθητοποιημένο δέρμα;

Τι είναι όμως ευαισθητοποιημένο δέρμα;

Αυτό που κάποτε, χρόνια πίσω, ανήκε σε κάποιον από τους υπόλοιπους τύπους δέρματος, και απλά μια ωραία πρωία, (και μετά από χρόνια λανθασμένων χειρισμών), άρχισε να αντιδρά αλλόκοτα βάζοντας σας σε σκέψεις όπου πράγματι καταλήξατε πως ΝΑΙ! Έχω ευαίσθητο δέρμα!

Με άλλα λόγια;

Δεν γεννήθηκε ευαίσθητο αλλά μετατράπηκε στην πορεία!

Για να μην σας κουράζω λοιπόν, όπως και να έχει η τωρινή κατάσταση του δέρματος σας, οι χειρισμοί αντιμετώπισης είναι οι ίδιοι, απλά στο μεν ευαίσθητο παντρευόμαστε μια σπιτική ρουτίνα εφ’όρου ζωής ώντας πάντα κατιτίς πιο προσεκτικοί από τους υπόλοιπους, στο δε ευαισθητοποιημένο, του συμπεριφερόμαστε ως ευαίσθητο έως ότου μας κάνει την χάρη και επανέλθει!  🙂

Τέτοιο δέρμα μπορούμε να συναντήσουμε ανεξαρτήτως χρώματος και φυλής. Ωστόσο, οι λαοί που πλήττονται περισσότερο είναι εκείνοι με συνδυασμό ανοιχτόχρωμου δέρματος και ματιών.

Πώς αντιδρά;

Οι αντιδράσεις ενός τέτοιου δέρματος είναι αρκετά έντονες τις 2 από τις 4 εποχές του χρόνου.

Τον χειμώνα έχουμε απότομη μείωση της θερμοκρασίας και έντονους ψυχρούς αέριδες με αποτέλεσμα το δέρμα αυτό να αφυδατώνεται τόσο, δίνοντας έτσι την αίσθηση ότι θα σπάσει. Αντίστοιχα, το καλοκαίρι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ζεστών ανέμων, κοκκινίζει πολύ εύκολα και αφυδατώνεται πριν καν το καταλάβουμε!

Και στις 2 αυτές εποχές, δεν περνάει καλά και μας το δείχνει!

Ποιά είναι τα όπλα μας;

Βράδυ:

  • Καθαριστικό νερό (eau micellaire) με ουδέτερο pH, σεβόμενο την φυσιολογία του
  • Ακολουθεί καταπραυντικός-ενυδατικός ορός για την μείωση των ερεθισμών και την πρόληψη των σπασιμάτων
  • Κλειδώνουμε με μία ενυδατική (ή θρέψης) κρέμα την υγρασία στο εσωτερικό! (ο διαχωρισμός των 2 θα γίνει από τον skin expert που σας παρακολουθεί).

Πρωί:

  • Χρήση ενός σωστού αντιηλιακού προιόντος (Ο katrina να χτυπήσει έξω από το τζάμι σας, εσείς θα το φορέσετε..!)-Νομίζω ήμουν σαφής!

Extra Tip

Τους χειμερινούς μήνες, μπορούμε να του προσφέρουμε μία εξτρα σανίδα σωτηρίας επιλέγοντας αντιηλιακό με μια ελαφριά χρωστική, τα πιγμέντα του οποίου είναι αυτά που θα παρέμβουν μεταξύ ατμοσφαιρικού αέρα και δέρματος, κάνοντας την “συνάντηση” ελαφρώς πιο ομαλή!

Την Άνοιξη τώρα και το Φθινόπωρο, το ευαίσθητο δέρμα έρχεται και ηρεμεί. Οι εξωτερικές θερμοκρασίες και οι αέριδες κινούνται σε λογικά πλαίσια, μη προκαλώντας έντονες και απρόσμενες αντιδράσεις. Τους μήνες αυτούς μπορούμε απλά να εμπλουτίσουμε την καθημερινή μας ρουτίνα με αντιοξειδωτικά στοιχεία, ενισχύοντας την άμυνά του και οχυρώνοντας το για τις πιο έντονες εποχές!

Έχουμε απορίες;

Αν ναι καλοδεχούμενες!!!

Επόμενη στάση;; Το λιπαρό δέρμα!

Μέχρι τότε, καλή μας εβδομάδα!! 🙂