-->
Πλ. Εσπερίδων 3, 2ος ‘Οροφος, Γλυφάδα

“Οδηγίες χρήσης” δέρματος

Ήρθε λοιπόν η ώρα για να δούμε στην πράξη ποια είναι η σωστή ρουτίνα περιποίησης στο σπίτι που πρέπει να ακολουθήσουμε για να διατηρήσουμε νεανικό το δέρμα μας!

Για να το εξηγήσουμε όμως αυτό, θα πρέπει να κατανοήσουμε πώς δουλεύει ο κάθε τύπος δέρματος ξεχωριστά!

Θα τους δούμε αναλυτικά και θα εξετάσουμε τις ανάγκες του κάθε τύπου, για τις διαφορετικές εποχές του έτους!

5 βασικοί τύποι δέρματος, 4 εποχές και πάρα πολλοί συνδυασμοί!

Ξεκινάμε;

Στο σημερινό άρθρο θα γνωρίσουμε τον κανονικό τύπο δέρματος, ο οποίος γενικά δεν παρουσιάζει πολλά με τα οποία μπορούμε να ασχοληθούμε!  Είναι κοινώς ένα “βαρετό” δέρμα! Όχι, δεν είναι ζήλια αυτό, είναι η πραγματικότητα! Μηδαμινές ανάγκες, μηδαμινές ενοχλήσεις! Δεν κινεί την αγορά παρά μόνο για τα βασικά! 🙂

Η μόνη υποχρεώση που έχει είναι να διατηρήσει αυτή την τελειότητα την οποία διαθέτει!

Για να λέγεται κανονικό, διαθέτει την τέλεια ισορροπία λιπιδίων και νερού, αρκετή ανοχή και ανθεκτικότητα, τόση ώστε να μην αντιδρά εύκολα στις εξωτερικές επιθέσεις του περιβάλλοντος, αλλά και αν αντιδράσει, να το κάνει με έναν cool, ήρεμο τρόπο!

Δεν σπάει εύκολα γιατί έχει αρκετά λιπίδια ικανά να το αποτρέψουν και δεν εμφανίζει ακμή γιατί δεν έχει αρκετά λιπίδια… Μπέρδεμα έτσι; Το ξέρω!

Η απόλυτη ισορροπία.. Τι να πεις..! Άτιμη ζωή!

 

Θα ξεκινήσω λοιπόν το ημερολογιακό έτος από την εποχή του φθινοπώρου:

 

Βράδυ:

 1. Πλένουμε το πρόσωπο μας με ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου το οποίο σέβεται το pH της επιδερμίδας μας.
 2. Σειρά έχει τώρα ο ενυδατικός ορός με υγροσκοπικές ουσίες (ουσίες που συγκρατούν νερό)= ενυδατικές! {πες το ντε!} με σκοπό να διατηρήσουμε τα σωστά επίπεδα υγρασίας τα οποία ήδη διαθέτουμε!
 3. Κλείνουμε με την βραδινή –ενυδατική- κρέμα προσώπου για να φυλακίσουμε την δική μας υγρασία αλλά και του ορού στο εσωτερικό.

 

Πρωί:

 1. Ξεπλένουμε το πρόσωπο μας με σκέτο χλιαρό νερό.
 2. Εφαρμόζουμε έναν αντιοξειδωτικό ορό (κατά προτίμηση με βιταμίνη C- Ασκορβικό οξύ, ή βιταμίνη Ε, για να ενισχύσουμε την άμυνα του δέρματος.
 3. Κλείνουμε με ένα αντιηλιακό προσώπου ευρέως φάσματος (να παρέχει δλδ προστασία και από τις 2 ακτίνες UVA και UVB), προλαμβάνοντας την περιβαλλοντική γήρανση.

 

Μπαίνοντας στον χειμώνα, από τα τέλη περίπου του Νοεμβρίου και με την τυπική έναρξη της χειμερινής περιόδου, μπορούμε να κάνουμε κάποιες μικρο-αλλαγές στο ημερήσιο πρόγραμμα ενός κανονικού δέρματος.

 

Βράδυ:

 1. Πλένουμε το πρόσωπό μας με ένα ελαφρώς πιο ενυδατικό καθαριστικό (κρεμώδες κατά προτίμηση) και σκουπίζουμε απαλά.
 2. Εδώ τώρα έχουμε 2 επιλογές:
 • Είτε συνεχίζουμε με τον ενυδατικό ορό του φθινοπώρου και την αντίστοιχη κρέμα,
 • Είτε αντικαθιστούμε τον ενυδατικό ορό με έναν ορό αγωγής (ενδεχομένως να θέλουμε να διορθώσουμε κάποια σημάδια, κάποια ψιλή ρυτίδωση, κάποια δυσχρωμία.. Συστατικά που μπορεί να περιλαμβάνει ο ορός αγωγής είναι: γλυκολικό οξύ, βιταμίνη Α, πεπτίδια..

Κοινή παραδοχή πάντως των ειδικών ανά τον κόσμο είναι ότι είναι “κρίμα” η χειμερινή σεζόν να φύγει ανεκμετάλλευτη! Όλο και κάτι θα χρειάζεστε και εσείς οι τέλειες!  🙂

 

Και ήρθε η άνοιξη.. Ο προάγγελος του καλοκαιριού!

 

Σενάριο 1: Την προηγούμενη σεζόν χρησιμοποιήσαμε ορό αγωγής.

Σενάριο 2: Την προηγούμενη σεζόν δεν χρησιμοποιήσαμε ορό αγωγής.

 

Στο 10 σενάριο συνεχίζουμε τα όσα κάναμε, μέχρι και τα τέλη Μαίου, όπου και διακόπτουμε την χρήση του ορού αγωγής μέχρι και την επόμενη χειμερινή σεζόν.

—Εναλλακτικά, το μανδελικό οξύ, (Μη φωτοευαίσθητο) σε χαμηλές συγκεντρώσεις, θα μπορούσε να συνεχιστεί καθ’όλη την διάρκεια του έτους.

 

Το ανοιξιάτικο πρωινό μας βρίσκει πάντα παρέα με τον αντιοξειδωτικό μας ορό (Αρχίζει και γίνεται επιτακτική η ανάγκη του όσο ανοίγει ο καιρός) και από πάνω, ο περι ου ο λόγος αντιηλιακό προιόν!

 

Όσες ανήκουμε στο 20 σενάριο, αν έχουμε αλλάξει γνώμη και θέλουμε να επανορθώσουμε, είναι η τελευταία μας ευκαιρία για φέτος! Και πάλι μέχρι τα τέλη Μαίου!

(Περιεκτικότητες και δοσολογίες καθορίζονται από την Skin Expert που μας παρακολουθεί και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες-ενδεχομένως ο ορός αγωγής να πρέπει να διακοπεί νωρίτερα αν έχει έντονη ηλιοφάνεια!)

 

Και μπαίνοντας στο καλοκαίρι, τα πράγματα απλοποιούνται αρκετά!

Το κανονικό δέρμα δεν αντιδρά αλλόκοτα στην απότομη άνοδο της θερμοκρασίας. Εντάξει, δεν λέμε, λίγο θα ζεσταθεί, λίγο θα αφυδατωθεί, ήλιος είναι αυτός και καίει!

Και πάλι όμως, επανέρχεται γρήγορα στην αρχική του κατάσταση!

Αυτή τη σεζόν, ένα κανονικό δέρμα παίζει μόνο με 3 προιόντα:

 1. Το καθαριστικό μας (Μόνο βράδυ)
 2. Τον ενυδατικό ή/ και τον αντιοξειδωτικό μας ορό(Μπορούμε πρωί και βράδυ)
 3. Το αντιηλιακό μας! (Το πρωί)

 

Και κάπως έτσι, ολοκληρώνουμε την ανάλυση του αγαπημένου αυτού τύπου δέρματος!

Δύσκολα;

Την επόμενη Τετάρτη θα ακολουθήσει ο τύπος του ξηρού δέρματος!

Ερωτήσεις-απορίες-απλουστεύσεις σε dm πάντα στην διάθεση σας!!

 

Related Posts