Πλ. Εσπερίδων 3, 2ος ‘Οροφος, Γλυφάδα

Έχω μεικτό δέρμα! Τι τύπο δέρματος έχω;

Αφού λοιπόν αναφέραμε, εξηγήσαμε και αναλύσαμε όλους τους τύπους δέρματος (5 οι βασικοί), και αφού, θέλω να πιστεύω, τα κατανοήσαμε όλα, έρχεται η εξής απορία στο νου: Και εγώ που έχω μεικτό δέρμα σε ποιά κατηγορία κατατάσσομαι;;

Ώπα, εδώ ανεβαίνουμε level.. Τι ακριβώς εννοεί ο ποιητής;; Υπάρχει και έκτος τύπος δέρματος;

Να απαντήσω λοιπόν, δεν είναι ακριβώς τύπος δέρματος αλλά συνδυασμός 2 εκ των προαναφερθέντων τύπων..

Χμμ.. ακούγεται ενδιαφέρον! Δηλαδή;

Υπάρχουν κάποια διαστήματα κατά την διάρκεια του έτους που το δέρμα μας δεν συμπεριφέρεται ανάλογα με τον τύπο του ή που λόγω συγκεκριμένων διεργασιών, κάποιες ζώνες προσώπου αντιδρούν ή συμπεριφέρονται αλλόκοτα..

Μαρτυρία 1η: Ήμουν και είμαι λιπαρή αλλά μετά από 6μηνη χρήση φαρμάκων για την ακμή, το δέρμα μου στις παρειές και στους κροτάφους το νιώθω έτοιμο να σπάσει..

Μαρτυρία 2η: Ανέκαθεν το δέρμα μου ήτανε αφυδατωμένο,  αλλά τώρα τελευταία, και ιδιαίτερα από όταν μπήκα σε προ-εμμηνοπαυσιακό στάδιο, το νιώθω να τραβάει πιο έντονα.. φαίνεται ότι έχει μειωθεί η ελαστικότητά του..

Μαρτυρία 3η: Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, το δέρμα μου ήτανε πάντα υπερ-αντιδραστικό και κοκκίνιζε με το παραμικρό. Τώρα τελευταία όμως το νιώθω και πολύ αφυδατωμένο..

Και θα μπορούσα να αναφέρω άλλα τόσα και άλλα τόσα..

1. Στην πρώτη μαρτυρία λοιπόν, η γυναίκα ενώ ήταν λιπαρή-ακνεϊκή (τάση προς ακμή), το φάρμακο την αφυδάτωσε έντονα στην προσπάθεια του να κοντρολάρει αυτή την υπερ-παραγωγή του σμήγματος και έτσι τώρα έχει τύπο:

       Λιπαρό-αφυδατωμένο=Αρκετά λιπίδια αλλά μειωμένη υγρασία (μειωμένο νερό) 

2. Στην δεύτερη μαρτυρία, ενώ η γυναίκα είχε ένα αφυδατωμένο δέρμα, από την στιγμή που άλλαξε ο ορμονικός της χάρτης               νιώθει ότι επιδεινώθηκε.

Τι τύπο έχει: Ξηρό-αφυδατωμένο=Έλλειψη λιπιδίων αλλά και νερού

3. Στην τελευταία μαρτυρία τώρα, είναι η περίπτωση γυναίκας με ευαίσθητο δέρμα όπου για κάποιους λόγους, (ενδεχομένως             και stress), το δέρμα άρχισε να αφυδατώνεται και να τραβάει ακόμα περισσότερο.

Τι τύπο έχει: ευαίσθητο-αφυδατωμένο=Μειωμένη άμυνα και αντοχή λόγω έλλειψης λιπιδίων και νερού

 

Τι συμπεραίνουμε από όλα τα ανωτέρω;

Ότι το μεικτό δέρμα τελικά είναι συνδυασμός 2 τύπων δέρματος!

Και αυτό που πραγματικά θα πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι ανά πάσα στιγμή ο τύπος δέρματος μπορεί να αλλάξει-να μεταβληθεί, προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Όχι ριζικά, αλλά σίγουρα σε βαθμό που να μας κάνει να αναρωτηθούμε. Eίναι ο πιο συνήθης τύπος που μπορούμε να συναντήσουμε έξω. Γι’αυτό και σε επαγγελματικούς χώρους, συνήθως εφαρμόζουμε την μέθοδο multi-masking, αντιμετωπίζοντας την κάθε ζώνη ξεχωριστά ανάλογα με τις ανάγκες της!

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως το δέρμα μας είναι πραγματικά ο καθρέφτης του εσωτερικού μας κόσμου! Η “χημεία” που επικρατεί εσωτερικά αποτυπώνεται στο δέρμα μας με περισσή επιτυχία!

Φροντίστε το τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά και δεν θα χάσετε!!

 

Ινστιτούτο Αισθητικής Skin Matters,

Πλατεία Εσπερίδων 3, Γλυφάδα

Τηλ.: 213 0286500

Ακολούθησε το Skin Matters:

Facebook: www.facebook.com/SkinMattersGlyfada

Instagram: @skinmatters_glyfada